Projekt

    Visa projekt

    Restaurang Buenos Aires

    En svensk-argentisk restaurangfamilj etablerad i London med ambitionen att expandera i centrala Göteborg, gav Semrén & Månsson uppdraget att ta fram ett koncept för en restaurang med adress Avenyn. Förslaget blev ett familjärt, genuint steakhouse som skulle ta familjens gemensamma matkultur hit, till ägarinnans hemstad. I en effektiv process vägledde Semrén & Månsson beställaren genom lokaldelning, tillgänglighetsanpassningar, ombyggnad av installationer, ytskikt och rum....

    Visa projekt

    FASTIGHETSÄGARNA

    När Fastighetsägarna flyttade till nya lokaler efterfrågades en modern och dynamisk arbetsplats, en interiör som avspeglar företagets varumärke och arbetsmetoder. I entrén möts besökaren av en öppen reception, lounge och närliggande konferensrum. Formspråket är enkelt och funktionellt med lekfulla detaljer. En subtil användning av företagets profi lfärger, turkost och orange, håller samman interiören och skapar igenkänning för Fastighetsägarnas kunder. Planen är tydligt...

    Visa projekt

    Brunnshögstorget

    Projektet omfattar två kvarter på totalt 55 000 kvadratmeter med flera huskroppar av varierad storlek kring Brunnshögstorget. Kvarteren består i huvudsak av bostäder, som tillsammans med ett varierat utbud av service, kreativa mötesplatser och handel skapar synergieffekter för området och stadsdelen som helhet. För att skapa underlag för verksamheter och ett levande torg kommer bostäder att fördelas på tre högre huskroppar, varav den högsta planeras till 35 våningar. Ambitionen...

    Visa projekt

    Stocksund

    På uppdrag av Patriam har Semrén & Månsson skapat trettiosex välplanerade lägenheter, placerade i en natursluttning mitt i Stocksunds villasamhälle norr om Stockholm. De två spegelvända huskropparna är klädda i grågrön skiffer, vars nyans skiftar beroende på väder, ljus och årstid. I räcken och fönsteromfattningar bryts den kalla skalan av en varm, bronsaktig färg som spelar mot fasadens färgskiftningar. Ett rymligt trapphusrum släpper ner ljus genom byggnaderna och den...

    Visa projekt

    Mölnlycke Fabriker

    En samlad vision för den östra delen av Mölnlycke centrum bygger på att utveckla, förtäta och knyta samman området för att skapa en trevlig, trygg samt hållbar stad. Ekologiskt, socialt och ekonomiskt. Det är en historiskt betydelsefull miljö som genom att förädlas kan tillföra Mölnlycke och Mölnlyckeborna en unik och ny dimension. Visionen har tre huvuddelar som samverkar. Mölnlycke fabrikers bruksmiljö förädlas, utvecklas och kompletteras med bostäder, mer verksamheter...

    Visa projekt

    Danska vägen

    Efter millennieskiftet, i en tid präglad av lågkonjunktur och slopade statssubventioner, var det få som ville bygga hyresrätter. Semrén & Månsson tog då initiativ till att utveckla hyresrätter i egen regi, vilket resulterade i markanvisning i stadsdelen Lunden i Göteborg. Markanvisningen, på ca 200 lgh, fordrade att projektet fördelades mellan flera parter, så vi sökte upp och slöt samarbetsavtal med JM (86 lgh) och Tuve Bygg AB (34 lgh). Projektet innebär ett helhetsgrepp...

    Visa projekt

    Pagoden

    Ett q-märkt tobakslager och karaktäristiskt landmärke skulle byggas om till moderna kontorslokaler på totalt 12 000 kvm. Förutom att husets ursprungliga karaktär måste bevaras krävdes mer ljusinsläpp och ett genomgående hållbarhetstänk. 2012 utsågs den ombyggda Pagoden till en av Göteborgs två bästa byggnader. Pagoden som ursprungligen ritades av Cyrillus Johansson är ett tydligt exempel på 1920-talets byggnadsteknik. Byggnaden är monumental, med massiva tegelvolymer och...

    Visa projekt

    karltex.se

    Skobutiken karltex.se:s nya flaggskeppsbutik på Kungsportsplasen i Göteborg är inredd för att ge så mycket sneakerkänsla som möjligt.  En lågmäld färgskala med läder och gummi, betong och trä bildar fond för att skorna skall framstå i all sin glans.  Karltex.se säljer förutom skor även väskor, skovårdsprodukter och accessoarer. Lokalen Semrén & Månsson har arbetat med är 30 kvadrameter och innehåller butiksyta, personalytor och lager. Inredningen har haft en...

    Visa projekt

    Magasinet

    Sedan början av 2000-talet har Semrén & Månsson arbetat med Juvelkvarnsområdet vid Eriksberg. En omvandlingsprocess inleddes då den gamla industrin skulle ritas om till bostäder. Först ut att byggas om och inredas till lägenheter var två av de stora tegelbyggnaderna: Kvarnen och Silon, ritade av stadsarkitekt Per Lennart Håkansson. Magasinsbyggnaden från början av 1900-talet är det sista huset som nu har byggts om till bostäder. Den ursprungliga tanken för Magasinet var att,...

    Visa projekt

    Spektrum, kulturhus och skola

    I hjärtat av Nya Hovås ligger Spektrum, en publik multifunktionsbyggnad som med sin spektakulära guldglittrande fasad och skolgård på taket blivit ett signum för den framväxande stadsdelen. Som namnet antyder huserar här ett spektrum av verksamheter som tillsammans skapar en dynamisk och levande byggnad för alla generationer.  Gestaltningen bygger på en tvåskalsprincip där en inre byggnadsvolym byggd som ett traditionellt och rationellt klimatskal klätts i en yttre struktur – en...

    Visa projekt

    Semrén & Månsson huvudkontor

    Semrén & Månssons huvudkontor upptar ett eget våningsplan högst upp i GP-huset vid Polhemsplatsen. Kontoret renoverades inför inflyttningen vintern 2016 med Semrén & Månsson i rollen som både projektledare, arkitekt och beställare. Inredningskonceptet som togs fram kan delas in i tre huvuddelar. På den offentliga entrésidan visas verksamheten upp i ett slags showroom i form av materialbibliotek, mötesrum, modellrum och reception – ett område som lever och förändras...

    Visa projekt

    Brf Hovås Park

    Semrén & Månsson ritar och projekterar en betydande del av Nya Hovås, bland annat ett nytt bostadskvarter för Veidekke Bostads AB. Visionen för det nya närcentrumet för stadsdelarna Askim och Hovås är en unik och individualiserad stadsmiljö med starka och tydliga variationer för att erbjuda ett personligt boende för många situationer och alla generationer. Den nya kvartersstrukturen är belägen centralt i Nya Hovås längs den nya huvudgatan Billdalsvägen. Här ryms 68...

    Visa projekt

    Vox Hotel Interiör

    Inrymt i en befintlig byggnad i centrala Jönköping har Semrén & Månsson ritat livsstilshotellet Vox Hotel. Lyxiga sviter med utsikt över Vätterns strand blandas med små kompakta hotellrum för korta vistelser. I lobbyn finns plats för både gäster och Jönköpingsbor att mötas. Genom bottenvåningenn löper en böljande trävägg som förbinder bar, matsal, reception och lobby. I träpanelen finns omfamnande nischer som formar intima sittplatser i det gemensamma vardagsrummet....

    Visa projekt

    Villa Beyer

    Arbetet med Villa Beyer var en fantastisk möjlighet för Semrén & Månsson att få väcka ett unikt Göteborgshus ur dess törnrosasömn. Ett bokstavligt stenkast från Götaplatsen återskapades en klassisk villa i Lorensbergs villastad. Målet var att göra Villa Beyer till ett levande och väl fungerande hem genom att utveckla 20-talsvillan till ett modernt boende där material och planlösningar håller för samtidens krav. Omgärdat av kraftiga stenmurar och med sin borglika...

    Visa projekt

    Avalon Hotel

    I nära samarbete med Stadsbyggnadskontoret formades detaljplanen och riktlinjerna drogs upp för det som skulle komma att bli Avalon Hotel. Semrén & Månsson medverkade från detaljplan till projektering. Redan från början var målet att skapa en utåtriktad och experimentell byggnad som förenade offentligt innehåll med en uttrycksfull exteriör. Den konformade tomtens asymmetri plockades upp och går igen i hela hotellet genom en “knäckt linje”, både interiört och exteriört....

    Visa projekt

    Filmhuset facklan

    Den genuina träbebyggelsen runt Stortorget i Kungsbacka kompletterades 1964 med en modern gul tegelbyggnad med stora glasytor, Domusvaruhuset. När Domus flyttade på 80-talet byggdes huset om och till för att inrymma Posten. Huset putsades och glasytorna mot torget minskades. Nu har Posten flyttat och vi fyller lokalerna med en biograf och ett café. Byggnaden har nu fått ett mer stadsmässigt uttryck, som motsvarar dess plats vid torget. Fasaden mot torget öppnas återigen upp och skapar...

    Visa projekt

    Hageby Centrum

    Hageby Centrum ligger i stadsdelen Hageby i södra delen av Norrköping. Centrat byggdes 1966 och är ett av landets första köpcentrum. Hageby Centrum ägs av Steen & Ström Sverige AB. De satsar nu på att genom en om- och tillbyggnad göra Hageby Centrum till Östergötlands största och modernaste köpcentrum med över 100 butiker, vilket är en fördubbling av dagens antal. Köpcentrat ligger mycket strategiskt där Söderleden möter E22, två viktiga trafikleder i...

    Visa projekt

    Vintergatan

    Husen i det nya kvarteret bildar ett spännande nytillskott i de centrala delarna av Sundbybergs pittoreska och historiskt intressanta stenstad. Den högt belägna och kuperade tomten utgör Vintergatans lugnare avslut mot öster. Den kuperade landskapsbilden har varit en tillgång då de terrasserade gårdarna och de följsamma trappande hushöjderna knyter samman områdets skala i en dynamisk stadsbild. På Vintergatan sammanförs storstadens puls med småstadens charm och närhet till natur...

    Visa projekt

    Karlastaden

    Lindholmen på Hisingen har utvecklats till att bli Göteborgs nya centrum för företag, utbildning och forskningsinstitutioner. Det är livligt på dagarna, men folktomt på kvällar och helger. Med framväxten av stadsdelen Karlastaden knyts området samman med innerstaden på andra sidan älven och får en helt ny dimension av liv och rörelse i form av 2000 bostäder, kontor, handel och service – alltsammans krönt av höjdaren Karlatornet. Tornet, som beräknas stå färdigt till...

    Visa projekt

    Kronhusgatan

    På Kronhusgatan i Västra Nordstaden låg tidigare en till synes övergiven och tämligen fult sprängd bergsyta. Semrén & Månsson tog sig an frågan om hur man skulle kunna höja platsens värde ur ett stadsbyggnadsperspektiv. Genom att en vinkelbyggnad placerades runt berget kunde det vackra stadsrummet kring Kronhuset och Kronhusbodarna fullföljas. Idén utvecklades tillsammans med SGS, Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder, och fann sin nuvarande lösning genom en serie av...

Pages