Projekt

    Visa projekt

    KTH studentbostäder

    På en höjd på KTH Campus med slående utsikt över staden utvecklar Semrén & Månsson tillsammans med fastighetsägaren Einar Mattsson kvarteret Forskningen – drygt 300 yteffektiva studentbostäder med fokus på innovation och hållbarhet. Husen är storskaliga plusenergihus, där värmeåtervinning, bergvärme och strategiskt placerade solceller bidrar till ett ekonomiskt hållbart system för långsiktig förvaltning av husen. Byggnadernas utformning hämtar sin inspiration från...

    Visa projekt

    Brf Hovås Park

    Semrén & Månsson ritar och projekterar en betydande del av Nya Hovås, bland annat ett nytt bostadskvarter för Veidekke Bostads AB. Visionen för det nya närcentrumet för stadsdelarna Askim och Hovås är en unik och individualiserad stadsmiljö med starka och tydliga variationer för att erbjuda ett personligt boende för många situationer och alla generationer. Den nya kvartersstrukturen är belägen centralt i Nya Hovås längs den nya huvudgatan Billdalsvägen. Här ryms 68...

    Visa projekt

    Holländareplatsen

    För Bostads AB Poseidon har Semrén & Månsson ritat ett gediget tegelhus på Holländareplatsen i Gamlestan. Omgivande kvarter är byggda efter en 100 år gammal stadsplan ritad av Albert Lilienberg, en man mest känd för områden som Bagaregården och Landala Egna Hem – nationalromantiska miljöer med klassiska planmotiv. I stadsplanen för Gamlestan var det planerat för en byggnad som skulle sluta till stadsrummet, forma ett torg och fungera som fondmotiv på Holländareplatsen....

    Visa projekt

    Spektrum, kulturhus och skola

    I hjärtat av Nya Hovås ligger Spektrum, en publik multifunktionsbyggnad som med sin spektakulära guldglittrande fasad och skolgård på taket blivit ett signum för den framväxande stadsdelen. Som namnet antyder huserar här ett spektrum av verksamheter som tillsammans skapar en dynamisk och levande byggnad för alla generationer.  Gestaltningen bygger på en tvåskalsprincip där en inre byggnadsvolym byggd som ett traditionellt och rationellt klimatskal klätts i en yttre struktur – en...

    Visa projekt

    Filmhuset facklan

    Den genuina träbebyggelsen runt Stortorget i Kungsbacka kompletterades 1964 med en modern gul tegelbyggnad med stora glasytor, Domusvaruhuset. När Domus flyttade på 80-talet byggdes huset om och till för att inrymma Posten. Huset putsades och glasytorna mot torget minskades. Nu har Posten flyttat och vi fyller lokalerna med en biograf och ett café. Byggnaden har nu fått ett mer stadsmässigt uttryck, som motsvarar dess plats vid torget. Fasaden mot torget öppnas återigen upp och skapar...

    Visa projekt

    Årstafältet

    Semrén & Månsson blev inbjudna att som ett parallellt uppdrag att rita ett bostadskvarter som en del av Årstafältet och gick därefter vidare med projektuppdraget. Med ett enkelt och yteffektivt normalplan skapades förutsättningar att på tomten åstadkomma något nyskapande med historisk anknytning. Här syns tydliga referenser till Årstas unika 50-talsstruktur och formspråk förenat med dagens gestaltningsprinciper. Variationen i höjd samt förhållandet mellan gavel och...

    Visa projekt

    Clarion Hotel Post

    Ett 24 000 kvm stort statligt byggnadsminne skulle förvandlas till ett modernt storhotell av högsta klass och samtidigt fylla behovet av ett nytt centralt vardagsrum för staden. Kontoret har från start arbetat med att hitta möjligheter för att kunna optimera ytan och skapa ett nytt uttryck mitt på Göteborgs historiska entréaxel. Vid samma tidpunkt som etableringen i området kring Drottningtorget diskuterades arbetade kontoret med hotell Avalon. Alla styrande mått och parametrar för...

    Visa projekt

    Semrén & Månsson huvudkontor

    Semrén & Månssons huvudkontor upptar ett eget våningsplan högst upp i GP-huset vid Polhemsplatsen. Kontoret renoverades inför inflyttningen vintern 2016 med Semrén & Månsson i rollen som både projektledare, arkitekt och beställare. Inredningskonceptet som togs fram kan delas in i tre huvuddelar. På den offentliga entrésidan visas verksamheten upp i ett slags showroom i form av materialbibliotek, mötesrum, modellrum och reception – ett område som lever och förändras...

    Visa projekt

    Brf Sjöhamnen

    Klippan är ett mycket speciellt område i Göteborg som också uppvisar många kvaliteter för både boende och besökande. Under senare tid har ett antal intressanta nybyggnadsprojekt medverkat till att göra Klippan till ett bra, modernt och attraktivt bostadsområde.Vi hoppas och tror att det här nu aktuella projektet för KB Majorna kan bidra till att utveckla och förstärka denna utveckling ytterligare. Bärande förutsättningar i projektet har varit att att skapa ett stort antal...

    Visa projekt

    Semcon huvudkontor – interiör

    Vid Lindholmsalléns början, alldeles intill kajkanten ligger det internationella teknikkonsultföretaget Semcons huvudkontor, ritat av Semrén & Månsson och färdigställt 2015. I arbetet med husets interiör har det havsnära läget och platsens historiska arv spelat en viktig roll – plåt från fartygsbyggandet, landgångar, granit från kajkanten, och framförallt kontakten med vatten. Byggnaden angörs via en famnande entré i nordväst som via golvets grovhuggna granit leder...

    Visa projekt

    Karlastaden

    Lindholmen på Hisingen har utvecklats till att bli Göteborgs nya centrum för företag, utbildning och forskningsinstitutioner. Det är livligt på dagarna, men folktomt på kvällar och helger. Med framväxten av stadsdelen Karlastaden knyts området samman med innerstaden på andra sidan älven och får en helt ny dimension av liv och rörelse i form av 2000 bostäder, kontor, handel och service – alltsammans krönt av höjdaren Karlatornet. Tornet, som beräknas stå färdigt till...

    Visa projekt

    SEMCON

    Alldeles intill kajkanten med Jubileumsparken i fonden står Semcons nya huvudkontor. Arkitekturen understryker Semcons kärnvärden och tar sig uttryck i en glasfasad som kontrast till den bakomliggande träfasaden som kopplar till hamnområdets karaktär. Byggnadens arkitektur uttrycker en blandning av det nordiskt varma och ett ingenjörsmässigt precisionsarbete, i både materialval och utförande. Kontorsbyggnaden är miljöcertifierad som Green Building och den högteknologiska...

  • BDO

    Visa projekt

    BDO

    Med ledord som social, positiv och driven önskade revisionsföretaget BDO en interiör som motsvarar deras erbjudande och stärker det faktum att de har Sveriges nöjdaste kunder. Semrén & Månsson har ritat företagets nya kontor i Kungsbacka centrum. Från entrén leds besökaren till reception och lounge. Strax intill ligger kontorets stora konferensrum och genom detta skymtas ett mindre kontorslandskap. Småbord och nedpendlad belysning i personalrummet ger caféatmosfär och inbjuder...

    Visa projekt

    Spira Skanstorget

    I Spira Skanstorget, ett tävlingsbidrag som togs fram i samarbete med Serneke och Robert Dicksons Stiftelse, föreslås ett nytt kvarter och levande torg som knyter samman stadsdelarna Haga och Linné på en plats som i dag främst utgörs av parkeringsytor. Omdaningen ger plats åt en förskola, publika lokaler och ca 200 bostäder med en grön innergård för lek och odling, öppen för alla i staden. Den nya torghallen i trä och glas öppnar portarna till kvarteret och inbjuder till...

    Visa projekt

    Restaurang Buenos Aires

    En svensk-argentisk restaurangfamilj etablerad i London med ambitionen att expandera i centrala Göteborg, gav Semrén & Månsson uppdraget att ta fram ett koncept för en restaurang med adress Avenyn. Förslaget blev ett familjärt, genuint steakhouse som skulle ta familjens gemensamma matkultur hit, till ägarinnans hemstad. I en effektiv process vägledde Semrén & Månsson beställaren genom lokaldelning, tillgänglighetsanpassningar, ombyggnad av installationer, ytskikt och rum....

    Visa projekt

    Avalon Hotel

    I nära samarbete med Stadsbyggnadskontoret formades detaljplanen och riktlinjerna drogs upp för det som skulle komma att bli Avalon Hotel. Semrén & Månsson medverkade från detaljplan till projektering. Redan från början var målet att skapa en utåtriktad och experimentell byggnad som förenade offentligt innehåll med en uttrycksfull exteriör. Den konformade tomtens asymmetri plockades upp och går igen i hela hotellet genom en “knäckt linje”, både interiört och exteriört....

    Visa projekt

    Vox hotel

    Inrymt i en befintlig byggnad i centrala Jönköping har Semrén & Månsson ritat livsstilshotellet Vox Hotel. Lyxiga sviter med utsikt över Vätterns strand blandas med små kompakta hotellrum för korta visiter. I lobbyn finns plats för både gäst och Jönköpingsbo att mötas. En böljande trävägg löper genom bottenvåningen och förbinder bar, matsal, reception och lobby. I träpanelen finns omfamnande nischer som formar intima sittplatser i det gemensamma vardagsrummet....

    Visa projekt

    Danska vägen

    Efter millennieskiftet, i en tid präglad av lågkonjunktur och slopade statssubventioner, var det få som ville bygga hyresrätter. Semrén & Månsson tog då initiativ till att utveckla hyresrätter i egen regi, vilket resulterade i markanvisning i stadsdelen Lunden i Göteborg. Markanvisningen, på ca 200 lgh, fordrade att projektet fördelades mellan flera parter, så vi sökte upp och slöt samarbetsavtal med JM (86 lgh) och Tuve Bygg AB (34 lgh). Projektet innebär ett helhetsgrepp...

    Visa projekt

    Almedals fabriker

    Almedalsfabriker ligger utefter Mölndalsån, strax söder om centrala Göteborg. Semrén & Månsson påbörjade arbetet med Almedalsfabriker under 2001. Uppdraget var att rensa, rusta upp och komplettera det gamla industriområdet och omvandla det till ett område med en blandning av kontor och andra verksamheter. Tillsammans med byggnadsantikvarier tog vi fram en plan för upprustning och en vision för områdets utbyggnad. Konceptet bygger på att byggnader av stort antikvariskt värde...

    Visa projekt

    Följa berg

    På en bergig tomt vid Lokomobilvägen, mellan Nacka strand och Jarlaberg, har Semrén & Månsson tagit fram attraktiva och kostnadseffektiva hyresbostäder tillsammans med Wallenstam. Projektet inleddes efter vinst i en markanvisningstävling och stod färdigt 2015. Kvarteret möter den naturliga topografin och det typiska sprickdalslandskapet med lågväxta tallar, med fem hus som försiktigt klättrar uppför berget och formas kring en gård på bergsknallen. Husen anpassar sig i skala...

Pages