Kontorshus vid Kungsportsplatsen

I hjärtat av Göteborg, vid den tidigare Kungsporten, ligger det anrika Henningska Huset. Huset uppfördes 1846, ritat av Carl Georg Brunius, och har under åren innehållit verksamheter som lager, butiker av skilda slag, bostäder och kontor.

Läget är suveränt, med utsikt över vallgraven, Avenyn , Trädgårdsföreningen och upp mot Lorensberg och Vasastaden. Detta, i kombination med det bubblande stadslivet innanför vallgraven gör lokalerna helt unika. Efter år av slitage fick Semrén & Månsson i uppdrag att projektera en rejäl upprustning och ändamålsanpassning av byggnaden till högklassiga kontorslokaler. En ny smäcker öppen trappa med hiss bildar navet i den varsamt renoverade byggnaden, och gör lokalerna tillgängliga. Runt trappan en skyddad innergård under glastak som släpper in ljus till lokalerna.

Adress
Kungsportsplatsen, Göteborg
Kontaktperson
Magnus Månsson
Bruttoarea
3100 m²
År
2011
Uppdragsgivare
Wallenstam AB
Projektblad