Clarion Hotel Oslo – interiör

Vid vattnet i Bjørvika, Oslos nya kulturella centrum, ligger Clarion Hotel Oslo - en mötesplats som förenar människor, företag, konst, kultur samt kulinariska upplevelser. 

Hotellet är ett Art Hotel och bjuder på en permanent konstsamling som kompletteras med tillfälliga utställningar och evenemang. I ett unikt samarbete med det intilliggande nya Munchmuseet, har hotellet exempelvis fått möjlighet att låna alster att visa upp i sin lobby. Semrén & Månsson har haft intentionen att med en färgpalett och ett formspråk inspirerat av Edvard Munchs konstnärsskap, integrera konsten med inredningen på ett inspirerande och lekfullt sätt. 

Hotellets publika delar präglas av en varm, harmonisk och intim atmosfär där material som natursten, trä och metall används mot uttrycksfulla objekt och bildar en eklektisk mix. Även hotellrummen genomsyras av denna ständiga lek med kontraster och oväntade möten allt för att ge gästen en trevlig upplevelse.

Fastighetsägare är Hav Eiendom och byggherre är Skanska. Det norska arkitektkontoret LPO har ritat själva byggnaden och Semrén & Månsson ansvarar för interiören. Byggnaden undergår certifiering enligt Breeam-NOR.

Bruttoarea
1500 m²
År
2017-2019
Uppdragsgivare
Nordic Choice Hotels
Projektblad