Nya skor till skolstarten?

Publicerat 2014-08-28

Skobutiken karltex.se i Göteborg har smugit igång verksamheten på Kungsportsplatsen över sommaren och nu är ruljansen i full gång.
Semrén & Månsson har tillsammans med karltex.se och Wallenstam arbetat fram en inredning med så mycket sneakerkänsla som möjligt. Lokalen som ligger i kvarteret Hernhutaren har fått en lågmäld färgskala där läder och gummi, betong och trä bildar fond till skorna. 

Inredningen har haft en pragmatisk framväxt där förvaringsfrågan varit central. Svaret blev specialritade fullhöga hyllor med stor flexibilitet kombinerat med ett rejält kompaktarkiv som får agera lager.

Inredningen präglas också av göteborgsk lokalfärg: skohyllorna i plåt är tillverkade fyra kvarter bort av Lindskog och Gyllström, den lösa inredningen är byggd av Taras Hallgrens snickeri i Partille och i taket hänger industriarmaturer som tidigare hängde på Götaverken i Göteborg. Karltex.se är den första färdigställda lokalen i kvarteret Hernhutaren som Semrén & Månsson arbetar med tillsammans med Wallenstam.