Projekt

    Visa projekt

    Coreworkers

    Coreworkers är kommunikations- och mediebyrån som jobbar med Employer Branding, Employee Engagement och Talent Sourcing. Självklart var det därför viktigt att deras egna medarbetares behov skulle stå i centrum när Semrén & Månsson fick uppdraget att göra en hyresgästanpassning i deras lokal på Östermalm i Stockholm. Då projektet hade en liten budget handlade det om att lägga fokus på rätt saker. Efterfrågan på tysta rum och mindre mötesrum stod högt på listan. En box...

    Visa projekt

    Campus Haga Interiör

    Campus Haga med Samhällsvetenskapliga Institutionen, inryms i två kvarter i stadsdelen Haga. Byggnaderna är uppförda i början av 1990-talet och ritade av den sk Hagagruppen med Vallgatan och Wallinders Arkitektkontor. Husen var då planerade med en vertikal kommunikation med ett trapphus för varje institution, som i ombyggnadsprojektet har förändrats till en mer horisontal kommunikation mellan verksamheterna. Semrén & Månsson har arbetat med ombyggnadsprojektering och inredning....

    Visa projekt

    Avalon Hotel Interiör

    I nära samarbete med Stadsbyggnadskontoret formades detaljplanen och riktlinjerna drogs upp för det som skulle komma att bli Avalon Hotel. Semrén & Månsson medverkade från detaljplan till projektering. Redan från början var målet att skapa en utåtriktad och experimentell byggnad som förenade offentligt innehåll med en uttrycksfull exteriör. Den konformade tomtens asymmetri plockades upp och går igen i hela hotellet genom en “knäckt linje”, både interiört och exteriört....

    Visa projekt

    Haningeterrassen

    I enlighet med Haninge kommuns vilja att skapa en modern och tät stadsmiljö i centrala Handen har Semrén & Månsson, tillsammans med SveaNor Fastigheter, tagit fram ett förslag för en omdaning av centrala Haninge. Förslaget bygger på att utveckla en ny regional stadskärna med fokus på ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. En stadsmässig miljö med en kombination av bostäder, handel, specialistcentrum och en ny bussterminal aktiverar området under dygnets alla timmar. I...

    Visa projekt

    Karlaplan

    Karlaplan 2 är en transformation av en teknikfastighet till bostadsrätter ritade för Patriam. Projektet består av två hus: Telegrafhuset, som ligger i gatuvinkeln mot Karlaplan och Styrmansgatan, och Ateljén som är ett fristående hus på innergården.  När det gäller Telegrafhuset låg den största insatsen i själva ombyggnaden från kontor till bostäder. Fasaden mot gatan har varsamt renoverats i samråd med antikvarie, och fönstren bevarats och restaurerats för att möta...

    Visa projekt

    Landscape, Belgorod

    В предложенной нами конкурсной концепции застройки исторической части Белгорода огромное внимание мы уделили решениям по созданию уникальной новой городской среды и ландшафтного парка. Основой объемно-пространственной композиции жилой застройки квартала в центре...

    Visa projekt

    Nya Torget, Norrköping

    Semrén & Månsson blev 2014 inbjudna av Botrygg att medverka i ett parallellt uppdrag för nybyggnation av bostäder på Nya torget i Norrköping. Det vinnande förslaget består av tre uppdelade volymer med djupa, skiktade fasader vilket skapar distans mellan det offentliga torget och det privata livet i lägenheten. Entréplanets genombrutna volym och publika verksamheter genererar i sin tur genomströmning och aktivitet.     Torgets utformning bildas av de siktlinjer och riktningar...

    Visa projekt

    Källhuset, kontorshus i Gårda

    I norra Gårda planeras ett nytt kontorshus som med sin industriella karaktär tar fäste i den befintliga stadsbilden, samtidigt som det har sin alldeles egna personlighet. Byggnaden utformas med flexibla och yteffektiva lokaler för en variation av kontor och mötesrum, och i gatuplan finns plats för exempelvis en utställningslokal eller en gemensam lounge för hyresgästerna. Tanken är att kontorshuset med sin skala och höga detaljeringsnivå ska bidra till utvecklingen av ett dynamiskt...

    Visa projekt

    Östra Sjukhuset - huvudentré

    Projektet omfattar dels nybyggnad av skärmtak och vindfång, dels ombyggnad av entréhall, information, hisshallar, korridorer och café, dels tillgänglighetsanpassning. Målet var att skapa en tillgänglig och flödesmässigt bättre entré, skapa ett smartare klimatskydd, öka användbarheten och ge sjukhuset ett vänligt och välkomnande ansikte utåt. Förutsättningar: Det befintliga husets 70-talsarkitektur, fantastiska konstverk och en vacker ljusgård. Vi valde att ta upp nya fönster...

    Visa projekt

    Armatec

    Armatec är ett ungt, innovativt företag som utvecklar kundanpassade koncept inom flödesteknik. För att möta företagets krav och önskemål på en modern och funktionell arbetsplats har Semrén & Månsson i nära dialog med brukarna utformat ett helhetskoncept med funktioner och produkter som speglar användarnas behov.  I utformandet av entrévåningen har fokus legat på att möjliggöra en god exponering av företagets produkter. Entrévåningen står i god kontakt med reception,...

    Visa projekt

    Kv Masten

    Bostadsrättsföreningen Masten ligger i det inre av Eriksberg men har ändå bara 200 meter till kajkanten. Byggnadsvolymerna är strama men lekfulla. De två volymerna har kontrasterande färger och oregelbunden fönstersättning. Mot berget är balkongerna fritt placerade med transparenta fronter. De kulörta tonerna är hämtade från omgivningen. Huset har en välkomnande entré av lobbykaraktär. Här kan man träffa sina grannar, hämta posten och även sitta ner en stund. Atmosfären...

    Visa projekt

    Spektrum – skola

    Multifunktionsbyggnaden Spektrum i Nya Hovås stod färdig hösten 2015 och inrymmer bland annat friskolan Fenestra med elever i årskurs 4–9. Med Semrén & Månsson som arkitekt präglades processen av ett kreativt samarbete mellan interiör och exteriör, där en hörnsten i den interiöra gestaltningen var att återskapa och implementera exteriörens prismatiska uttryck.  Skolans entré direkt från torget leder in i husets centrala nav, trappan, som utgör uppehålls-, logistik- och...

    Visa projekt

    Kämpegatan 5 – interiör

    Semrén & Månsson har sedan 2010 arbetat med industrifastigheterna i kvarteret Bronsen i Gullbergsvass. Först ut var det ombyggda tobakslagret Pagoden, som år 2012 fick Per och Alma Olssons pris för Göteborgs bästa byggnad. Därefter följde det kulturminnesmärkta grannhuset, som både exteriört och interiört förvandlats från lager och småverksamheter till en modern kontorsfastighet.  Samtliga plan har omdisponerats till attraktiva kontorslokaler, med ny central entré från...

    Visa projekt

    Klippan bostäder

    I väster, intill Älvsborgsbrons fäste, ligger Klippans Kulturreservat. Området har brukskaraktär med högresta tegelbyggnader och branta tegeltak. Klippan ingår i ett promenad- och rekreationstråk som sträcker sig ända utifrån Nya Varvet i väster via Rosenlund och in till Lilla Bommen i centrum. Bostadsrätterna är ritade för Klippans Kulturfastigheter och ligger mellan Älvsborgs gamla fästningsruin och Oscarsleden. Bebyggelsen består av lamellhus i tegel, som med sina enkla och...

    Visa projekt

    Högskolan Borås

    Uppdraget erhölls genom tävlingsförfarande och 1:a pris 1999. Vi har samverkat under såväl tävlingsskedet som i projekteringsskedet med MA Arkitekter från Borås. Projektets konceptuella idé om att sammanlänka enkla volymer till en komposition visade sig framgångsrik och enkel. Projektet kunde där igenom möjliggöra stora programmatiska förändringar, som att till exempel ta bort en större aula och istället tillföra en större biblioteksbyggnad. Uppdelningen av byggnaden i flera...

    Visa projekt

    Tryckeriet

    I korsningen vid St Göransgatan och Warfinges väg föreslås ett nytt stadskvarter med bostäder och plats för butiker och lokaler i en offentlig bottenvåning. Kvarteret tillför en balans mellan nya Stadshagens tillägg och den befintliga brokiga karaktären, och skapar en länk mellan Warfinges väg, befintlig industrikaraktär, den nya platsbildningen vid Västra entrén och Stadshagens tunnelbanestation.  Gestaltningen bygger på fyra tydligt artikulerade volymer som möter upp olika...

    Visa projekt

    SOUTH CITY (2)

    Участок проектирования находится в границах исторических охраняемых территорий. Это очень тихое и приятное место, обладающее неповторимой аурой. Чтобы не разрушить эту среду, а сделать ее еще более комфортной, необходимо было решить ряд сложных задач. Основные задачи...

    Visa projekt

    landscape, multi-use

    Дворы жилых домов, организованные на кровле стилобата, обеспечивают необходимую приватность для жителей, одновременно формируя свободные, безопасные, открытые пространства для использования сотрудниками офисного здания. Центральное место общего двора занимает...

    Visa projekt

    Kv Tullen 8

    Kv Tullen ligger centralt vid norra sidan av Stortorget i Kungsbacka. “Brända Tomten” har stått obebyggd sedan den anrika träbyggnaden “Gamla Gästis” brann ner 2006. Kontoret deltog efter branden i ett parallellt uppdrag för den privata byggherren och har därefter utvecklat detaljplanen för tomten. Att bygga vid Kungsbacka torg är en både intressant och förpliktigande uppgift. Vi har nalkats denna arkitektoniska fråga genom att kombinera en modern träarkitektur med en...

Pages