Vox Hotel Interiör

Inrymt i en befintlig byggnad i centrala Jönköping har Semrén & Månsson ritat livsstilshotellet Vox Hotel. Lyxiga sviter med utsikt över Vätterns strand blandas med små kompakta hotellrum för korta vistelser.

I lobbyn finns plats för både gäster och Jönköpingsbor att mötas. Genom bottenvåningenn löper en böljande trävägg som förbinder bar, matsal, reception och lobby. I träpanelen finns omfamnande nischer som formar intima sittplatser i det gemensamma vardagsrummet. Färgskalan är rik och kontrasterar mot lobbyns grafiskt randade golv, vars mönsterbild fortsätter ut på gatan.

Vox Hotel har 143 rum. En nybyggd femte våning kröner den befintliga tegelbyggnaden och rymmer sviter och gym. Men det är under gatan som det verkligt spännande sker. Här göms de allra minsta rummen, rikt utsmyckade, intima och minutiöst detaljerade för maximal komfort och upplevelse.

Varje våning har sin egen karaktär, men material som sammet, mässing och sten är återkommande inslag i inredningen och stor omsorg har lagts vid detaljer. Oavsett prisklass eller rum erbjuder Vox Hotel en känsla av vardagslyx för alla.

Bruttoarea
4000 m²
År
2015
Uppdragsgivare
Fastighets AB Eric Ekblad
Projektblad