Tomteberget

Tillsammans med Jutabo AB har vi utvecklat 33 bostadsrätter i stadsvillor i det omtyckta området Tomteberget i Lerum utanför Göteborg. Området ligger strax sydost om Lerums centrum med promenadavstånd till service och nöjen. Runt hörnet finns natursköna motionsslingor och den uppskattade badplatsen vid Stamsjön. De tre fyravåningshusen är belägna mellan radhusbebyggelse och en grönskande slänt på platsen där en öde ramfabrik från 1940-talet tidigare stått.

Ledord i bostadsplaneringen har varit lägenhetsboende med villakänsla, något som vi uppnått bland annat genom att samtliga lägenheter är spatiöst planerade och har tillgång till generösa uteplatser i form av balkong eller terrass.

Genom utformning och val av material, har vi skapat en ny karaktär som samtidigt samspelar med övrig bebyggelse längs Bygrindsvägen. Husen är både tidlösa och moderna. Klassiska material så som danskt tegel, entrédörrar i robust ek och eleganta smidesräcken, ackompanjeras av moderna detaljer som mörkgrönt fasadglas och plåtarbeten kring fönster och burspråk.

År
2016
Uppdragsgivare
Jutabo
Projektblad