Semrén & Månsson huvudkontor

Semrén & Månssons huvudkontor upptar ett eget våningsplan högst upp i GP-huset vid Polhemsplatsen. Kontoret renoverades inför inflyttningen vintern 2016 med Semrén & Månsson i rollen som både projektledare, arkitekt och beställare. Inredningskonceptet som togs fram kan delas in i tre huvuddelar.

På den offentliga entrésidan visas verksamheten upp i ett slags showroom i form av materialbibliotek, mötesrum, modellrum och reception – ett område som lever och förändras över tid. Ateljekaraktären förstärks av det råa betonggolvet i kontrast mot undertakets skira väv och spotbelysning.

Bakom kulisserna huserar ett stort, öppet kontorslandskap med bra belysning och god akustik. Ytan definieras av en mönsterlagd hårdvävd matta på vilken  mindre, ”tysta” rum ryms som möjliggör både enskilt, projekt- och grupparbete. Samtliga arbetsplatser har samma grundutrustning för enkel omgruppering – en typ av workspace.

I matsalen – som både är offentlig och privat – finns utrymme för olika gemensamma aktiviteter. En grunduppställning möjliggör utsikt, presentationer, avkoppling och samvaro vid större gemensamma bord. Med flexibel möblering och teknik kan rummet enkelt anpassas och omvandlas för olika behov och situationer, men framför allt är det ett rum att trivas i till vardags med sin inbjudande soffa och långbänkar och bord i massivt trä.

Kontaktperson
Helena Axelsson
Bruttoarea
1626 m²
År
2016
Uppdragsgivare
Semrén & Månsson Group
Projektblad