Semcon huvudkontor – interiör

Vid Lindholmsalléns början, alldeles intill kajkanten ligger det internationella teknikkonsultföretaget Semcons huvudkontor, ritat av Semrén & Månsson och färdigställt 2015. I arbetet med husets interiör har det havsnära läget och platsens historiska arv spelat en viktig roll – plåt från fartygsbyggandet, landgångar, granit från kajkanten, och framförallt kontakten med vatten.

Byggnaden angörs via en famnande entré i nordväst som via golvets grovhuggna granit leder vidare in i husets ljusa, inglasade atriumgård. Här skapar täta, veckade balustrader i ”fartygsplåt” kontakt mellan de fem våningarna och fungerar samtidigt som sociala mötesplatser. 

Entrévåningen är publik med ytor för stora och små möten samt en lunchrestaurang mot vattnet. De övriga fyra planen innehåller primärt öppna kontorslösningar i landskapsmöblering, och på övre plan finns ett ledningskontor med egen terrass.

I interiören återfinns massiva kubbgolv, öppen eldstad, sten, plåt, glas och strukturerade, reliefverkande väggytor – genomgående genuina material och element som tål slitage över tid och samspelar med omgivningens historiska arv. 

Bruttoarea
9000 m²
År
2015
Uppdragsgivare
Semcon
Projektblad