Restaurang Buenos Aires

En svensk-argentisk restaurangfamilj etablerad i London med ambitionen att expandera i centrala Göteborg, gav Semrén & Månsson uppdraget att ta fram ett koncept för en restaurang med adress Avenyn. Förslaget blev ett familjärt, genuint steakhouse som skulle ta familjens gemensamma matkultur hit, till ägarinnans hemstad.

I en effektiv process vägledde Semrén & Månsson beställaren genom lokaldelning, tillgänglighetsanpassningar, ombyggnad av installationer, ytskikt och rum. Uppdraget omfattade allt från specialdesignade möbler – som väggfasta soffor, bord med växtplanteringar, specialmönstrade undertak och golv, scenografisk belysning, vinkällare och lösa möbler – till ut- och invändig skyltning. Arkitekterna kom att medverka i såväl projektledning för bygg, inredning och upphandling som inköp av möbler och inredning och styling av lokal, ner till detaljer som valet av porslin.

Restaurangkonceptet tar avstamp i Pampas vidder med vilda hästar, och i mönster och kulörer från den sydamerikanska kulturen. För att få fram restaurangens karaktär användes genuina, patinerade material som läder, belysta mönstrade undertak i textil, bränd träkubb, stålplåt och växter.

Kontaktperson
Helena Axelsson
Bruttoarea
790 m²
År
2016
Uppdragsgivare
Buenos Aires Restaurang AB
Projektblad