Patriam Gärdet

Semrén & Månsson har utformat 36 välplanerade lägenheter på Gärdet i Stockholm tillsammans med byggherren Ebab. Tomten har ett intressant läge mellan det gamla tingshuset och ett tätbebyggt område i funkisstil, i direkt anslutning till Nationalstadsparken och Stockholms innerstad. Inspirerat av omkringliggande material och färgskala, ska huset i sin moderna tolkning smälta in i omgivningen och grönskan.

Eget orangeri, tvättstuga i lägenhet, vinkällare, bilhiss till garage och gemensam takterrass är några av tilläggen som gör denna nybyggnation till något alldeles eget och som ska förhöja vardagen för de boende. En gångbro leder över bergsknallen bland träden in i entréloungen och vidare till lägenheterna. Parkering finns i garage under mark.

Projektet svarar på det ökande intresset för att bo i ett klimatsmart hus mellan storstad och grönska. Byggnaden är certifierad enligt Miljöbyggnad Guld vilket bland annat garanterar låga drifts- och energikostnader, hållbara materialval och säkerställande av ett behagligt inomhusklimat. Även planlösning och fasadgestaltning är ett resultat av ett tätt samarbete med en certifierad miljökonsult och baseras på solstudier, energi- och dagsljusberäkningar.

Kontaktperson
Lina Wågström
Bruttoarea
5 000 m²
År
2012
Uppdragsgivare
EBAB
Projektblad