karltex.se

Skobutiken karltex.se:s nya flaggskeppsbutik på Kungsportsplasen i Göteborg är inredd för att ge så mycket sneakerkänsla som möjligt.  En lågmäld färgskala med läder och gummi, betong och trä bildar fond för att skorna skall framstå i all sin glans.  
Karltex.se säljer förutom skor även väskor, skovårdsprodukter och accessoarer.

Lokalen Semrén & Månsson har arbetat med är 30 kvadrameter och innehåller butiksyta, personalytor och lager. Inredningen har haft en pragmatisk framväxt där förvaringsfrågan varit central. Hårt draget: - Hur många sneakers får plats i en telefonkiosk? Svaret blev specialritade fullhöga hyllor med stor flexibilitet kombinerat med ett rejält kompaktarkiv som får agera lager. På den grovt gjutna väggen i konstruktionsbetong och på väggen med oljade askplank sitter de specialritade skohyllorna i svartlackerad plåt, lokalt tillverkade i Göteborg av Lindskog och Gyllström. Kompaktarkivet som innehåller skolådor maximerar förvaringen.

Den lösa inredningen består av en enkel disk och en rejäl sittpuff, båda byggda i Partille och klädda med Tärnsjöläder. Sittpuffen är byggd av samma askplank som golvet och väggen, disken har en yta av svart gummi. I taket hänger industriarmaturer som tidigare hängde på Götaverken i Göteborg.  Arbetet med inredningen har präglats av ett gott och nära samarbete med butiksägaren, med Wallenstam och med butikspersonalen.

Bruttoarea
30 m²
År
2014
Uppdragsgivare
Wallenstam
Projektblad