ESTRADHUSEN

År 2013 vann Semrén & Månsson ett parallellt uppdrag för utformningen av området Kvarnbyvallen, på höjden öster om Mölndals centrum. Kontoret har sedan dess projekterat området i etapper. Estradhusen ligger på en platå bakom högre flerbostadshus vilket bidrar till känslan av skyddad småhusidyll. Av de totalt 49 husen är 27 radhus, 10 parhus och resterande 12 fristående stadsvillor.

Ambitionen har varit att skapa ett gemytligt småhusområde där alla hus har en egen trädgård i en grönskande naturmiljö bara åtta minuter från staden. Med den nybyggda hissen “Kråkfoten” – även den ritad av Semrén & Månsson – kortas avståndet mellan Kvarnbyvallen och kommunikationsnavet Mölndals Bro så att boende med lätthet kan pendla till jobb och fritidsaktiviteter.

Estradhusen utgör ett inbjudande och omväxlande småhuskvarter där husens trä- och tegelfasader skiftar i kulör. Alla hus har en unik identitet genom  olika färgkombinationer på entréer, träpanelsfasader och till och med tak. Respektive bostadsträdgård i radhusen skiljs åt med träspaljéer och häckar vilket bidrar till ombonade trädgårdsrum med en privat och rofylld atmosfär.

 

Kontaktperson
Jens Ragnarson, Martina Boyton
Bruttoarea
7460 m²
År
2014-2016
Uppdragsgivare
JM AB
Projektblad