SEMRÉN & MÅNSSONPROJEKT NOMINERAT TILL RYSKT ARKITEKTURPRIS!

Publicerat 2020-04-30

Vårt projekt Foriver har blivit nominerat till Moskvas stads pris för arkitektur och stadsplanering i kategorin ’The Best Architectural and Urban Planning Solution for a Commercial Purpose’.

Foriver är ett bostadskomplex vid Moskvafloden nära den rekonstruerade Torpedostadion som vi utvecklat tillsammans med Ingrad Group of Companies.

Projektet har en ambition att bli en förebild och riktlinje för livsmiljökvalitet i Moskva. Det är en stor ära att vara nominerad och vi fram emot resultatet av tävlingen i juli.

’Projektet Foriver har varit ett fantastiskt projekt att arbeta med, med sina exklusiva bostäder längs Moskvafloden i centrala Moskva. Vi fick arbetet med att ta fram ett stadsbyggnadskoncept efter att vi vunnit den internationella arkitekttävling som anordnades över området. Området innehåller 285 000 kvadratmeter fördelade på 1535 premiumlägenheter, tre förskolor, restauranger, caféer, butiker samt SPA med pool.

Två av bostadsdelarna ligger upphöjda i ett podium vilket skapar två lugna och privata bostadsområden samtidigt som podiet bildar en aktiv publik promenad längs Moskvafloden med kommersiella lokaler. Längs vattenlinjen har vi skapat 11 punkthus med unik arkitektur och fantastisk utsikt över vattnet’, säger Maria Broman, VD för Semrén & Månsson International.