Semrén & Månsson-arkitekt nominerad till Årets betongarkitekt

Publicerat 2017-09-01

Linda Teng, arkitekt på Semrén & Månsson i Stockholm, är nominerad till priset Årets betongarkitekt. Linda nomineras för sitt arbete med studentbostäder för Einar Mattsson på KTH Campus – ett projekt där betongen står i centrum på flera sätt. 

Priset Årets betongarkitekt delas ut av tidskriften Betong till en arkitekt som i ett aktuellt projekt "visat på betongen i arkitekturen". Och det är just vad Linda Teng (uppe till vänster i bilden) och hennes kollegor gjort med kvarteret Forskningen. De tre huskropparna reser sig likt skulpturala klippblock på campus högsta punkt, och förutom i gestaltningen har betongen spelat stor roll för de tekniska, innovativa och hållbara aspekterna av projektet. 

- Grundidén med kvarteret Forskningen var att skapa studentbostäder med rimlig hyra. Redan från början var materialet betong en given utgångspunkt och vi har jobbat mycket med att undersöka hur vi kan få fram betongen på bästa sätt. Det handlar om att skapa något som är maximalt funktionellt och samtidigt vackert – något som ger mer än bara en bostad. Och självklart är det fantastiskt roligt att det uppmärksammas med en sådan här nominering, säger Linda Teng.  

Priset Årets betongarkitekt delas ut på Betonggalan den 23 november. Mellan 9 och 22 oktober går det bra att rösta på Linda Teng på tidskriften Betongs hemsida