Nytt liv i Axfasts Swedish Gracefastighet

Publicerat 2020-06-16

Mitt i centrala Stockholm ansvarar Semrén & Månsson Arkitekter för ombyggnationen av en av Axfasts anrika fastigheter. En vacker byggnad från 1927 i klassisk Swedish Gracestil ska nu förädlas och omvandlas till ett effektivt, flexibelt och hållbart kontorshus.

Semrén & Månssons Stockholmskontor flyttade vid årsskiftet till nya lokaler, men vi har inte helt klippt banden till vår gamla adress. Efter vinst i ett parallellt uppdrag fick vi förtroendet att ta det spännande projektet med fastigheten på Kungsgatan 57 vidare.

Det vinnande konceptet innebar ett helhetsgrepp med att rensa, förädla och addera. Detta jobbar vi nu tillsammans med Axfast med att förverkliga genom ombyggnationen. Projektet utgör en viktig del av den pågående utveckling i kvarteren Gamla Brogatan. Det skapas nya rörelsestråk, mötesplatser och målpunkter för att främja livet i staden. Fastigheten är kulturmärkt och förändringar sker därför varsamt och med hänsyn till fastighetens historia och antikvariska värde. Material och detaljer håller genomgående hög kvalitet och flätas samman med den ursprungliga stilen. Tekniken i fastigheten uppdateras till ett modernt system för flexibla kontorslokaler över tid. 

 

Har du några frågor om projektet, kontakta handläggande arkitekt Eva Martini .