Har du koll på digitaliseringen?

Det är aldrig försent att kliva på tåget men det börjar bli hög tid. Anmäl dig till vårens första frukostföreläsning på temat insikter och utsikter - där vi tar upp de viktigaste frågorna för fastighetsbranschen just nu.

Det här är en föreläsning för dig som vill veta mer om vad man kan – och bör – göra för att hantera alla risker och möjligheter som digitaliseringen inom fastighetsbranschen innebär. Som en del av Semrén & Månsson Groups 50-årsjubileum delar vi med oss av insikter och utsikter inför 2020-talet. Först ut är Magnus Kempe från Kairos Future och vår egen digitala innovatör Petter Bengtsson.

Välkommen på frukost i Stockholm
När: 28 maj. Frukost serveras från kl. 08.15. Föreläsningen pågår mellan kl. 08.30–09.30.
Var: Semrén & Månsson, Kungsgatan 57, Stockholm

OSA: snarast till beatrice.brandt@semren-mansson.se

Välkommen på frukost i Göteborg

När: 23 maj. Frukost serveras från kl. 08.15. Föreläsningen pågår mellan kl. 08.30–09.30.
Var: Semrén & Månsson Polhemsplatsen 5, Göteborg

OSA: snarast till malin.lindekrantz@semren-mansson.se

Vi har begränsat antal platser så anmäl dig idag för att säkra din plats.
Hoppas vi ses!

 

Magnus Kempe, Kairos Future
Digitaliseringen skapar effektivisering, automatisering och ”intelligens”. Men hur ser riskerna ut? Hur hanterar vi integritet, cyberhot och manipulerad data? Magnus Kempe ger en bild av framtidens bostadsmarknad med fokus på digitaliseringens påverkan och hur vi kan bygga förtroende för det digitala kring frågor som fastighetsöverlåtelser, fullmakter, behörigheter och avtal. Han presenterar också ett projekt kring ett nytt bostadsrättsregister som tas fram i samarbete med ett femtontal av de viktigaste myndigheterna, företagen och medlemsorganisationerna inom området.

Petter Bengtsson, Zynka BIM
Fastighetsbranschen genomgår just nu en tydlig digital transformation. För fastighetsägarna innebär det stora möjligheter att ytterligare kapitalisera på sina tillgångar, men också risker för de aktörer som inte har en tydlig strategi för att möta nya digitala affärsmodeller. Att bygga en digital replika av en befintlig fysisk byggnad är ett sätt att framtidssäkra sin affär. Petter Bengtsson berättar mer om fastighetens dolda tillgångar i den digitala tvillingen, vad man bör tänka på innan man skapar den och hur man sätter den i arbete.